Logo

Struds

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Struthio camelus.  Skønt strudsene først og fremmest opdrættes for deres fjer og skind, sælges det magre kød også. Det har en grovere konsistens end emukød, men  tilberedt korrekt bliver det mørt og saftigt. Det kan steges i ovn, på barbecue og på pande.

En struds har en levende vægt på 90 - 110 kg. Slagtevægt 50%. Uden ben, skind, fedt mv. er den helt nede på ca. 55 kg. Kødet skal efter slagtning gerne modne 5-6 dage.
Sæson: Forår - Ultimo Oktober.
Kødet smager afhængig af dens udskæring ret kraftig af af vildt, mest i nærheden af hjortekød.
Strudseæg vejer ca. 1 1/2 kg. Ruges i 42 dage.
Kødet er meget fedtfattig og bliver derfor meget trist, hvis de reele stykker steges for meget.
Anvendelse: røget, marineret, tørret, råt, stegt, braiseret og bl.a. hakket.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her