Logo

Vinterkartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Søde og røde og små og bage - de har mange sjove navne, de uundværlige vin­terkortofler, der giver smog og vitaminer i de solfattige måneder.
Søde kartofler, bagekartofler, japankartofler, jordskok­ker og jicama - nogle af ordene virker bekendte og andre måske ikke. De er heller ikke i familie med hin­anden, men fælles for dem er, at de alle er rodknolde. Og de er rigtig gode grønsager i de sidste vin­termåneder. De er fulde af varme - hvis man ellers kan beskrive grønsager på den måde, og deres forskellige farver, faconer og smag gør, at det hurtigt bliver lidt "sjovere" at fremtrylle de sidste vinterretter. Ja, man kan næsten ikke undgå at komme i det krea­tive hjørne, når man hjembringer nogle af disse lidt eksotiske "vinterkartofler".
Den søde kartoffel bliver ofte forbundet med den amerikan­ske juletid, men i mit køkken er det lige nu, den holder sit indtog. Jordskokker er en skøn knold, der kan spises det meste af året, japankartofler er trods deres størrelse fulde af smag, og jicama er bare så sød og sprød, at man hver gang forundres. Vor almin­delige knold, kartoflen, skal naturligvis ikke glemmes blandt de andre lidt anderledes knolde, men sidst på kartoffelsæso­nen, er det bagekartoflen, jeg anvender mest.
De her nævnte knolde harmonerer godt med fjerkræ og vildt. Rosmarin eller koriander er gode krydderurter til knoldenes "var­me" smag, og appelsin, tørrede abrikoser og nødder er også sikre valg til retter med vinterkartofler.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 1,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.174 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.