Logo

Valske bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Den valske bønne - Vicea faba menes at stamme fra egnene omkring det Kaspiske Hav, idet der er fundet vildtvoksende arter af sorten dér.
Valsk bønne betyder »fremmed bønne« og er ofte betegnelsen for de store lyse frø, mens »hestebønnen«, som den også kaldes, er betegnelsen for de mindre og spraglede sorter.
Sammenligner man bønnerne med hestetænder, forstår man hvorfor de kaldes »hestebønner«. Det er ikke nedsættende ment, som det står i nogle urtebøger. Bønnen omtales ofte i gamle urtebøger, og i en bog fra 1546 fortælles det, at bønnerne tørres og spises af både folk og svin.
Den valske bønne er næsten blevet fortrængt af havebønnen og dyrkes kun lidt herhjemme. Den kan godt spises med bælgen i umoden stand, men det er mere almindeligt kun at høste de grønne bælgfrugter og de tørrede.
I syden er den valske bønne dog meget almindelig i mange retter.
I dag er Kina hovedproducent af denne bønneart nu, hvor USA har hovedmarkedet på soyabønnen.
Den valske bønne tåler frost og er derfor velegnet til at dyrke i Danmark.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.416 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her