Logo

Værtshus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Et værtshus (af tysk: Wirtshaus, synonymt med beverding/beværtning (tysk), bodega (spansk), knejpe (tysk), pub (engelsk)) er et serveringssted, der har bevilling til at udskænke øl og spiritus. Nogle værtshuse serverer desuden enkle retter. Et værtshus rummer ofte en eller flere spillemaskiner samt billardborde.

Oprindeligt var et værtshus en kombination af en restaurant og et hotel. I dag ændres mange værtshuse til cafeer, for at tiltrække et yngre publikum.

Brunt værtshus

I starten af 2000'erne dukkede begrebet "Brunt" værtshus op som en betegnelse for et værtshus som bibeholdt en oprindelig stemning. Den oprindelige stemning skabes ofte af at der er en fast kerne af stambrugere. Der er blevet oprettet en gruppe på Facebook til støtte for bevarelsen af denne type værtshuse.

 

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her