Logo

Tunfisk - saltvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Thunnus spp.
Tunfisk er i slægt med makrellen. Den er en af vore største spisefisk og kan veje op til 600 kg. Den fanges om sommeren. Kødet minder i smag og farve om oksekød og kan anvendes på samme måde. Tunfisk forhandles også som konserves.
Tunfisken er en stor fisk med en robust krop. Blandt de almindeligste typer finder man rød tunfisk, hvid tunfisk, samt den gulfinnede tun. Farven varierer ligesom smagen, der kan være meget markant.
Betydning i kosten: Tunfisk er en mager fisk. (se Fisk, generelt om)
2
En stor makrelfisk med mørke, sølvglinsende sider og lys bug.
Tun fås udskåret, iset eller frossen. Tilberedes stegt, braiseret og kogt. Velegnet til råmarinering, røgning og konservering.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her