Logo

Tranebær - bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tranebær vokser vildt i Sverige og importeres derfra. I de senere år importeres store mængder fra Canada. De små røde bær skal have fået nattefrost, før de er gode. Indtil da er de bitre og sne.rper. De har meget lang holdbarhed og er velegnede til at dybfryse.

Tranebærret er i slægt med tyttebær men er lidt større og mere syrlig i smagen. Det har godt af at få frost før det anvendes og fra USA importerer vi tranebær ved juletid som et tilbehør til kalkun. I USA kalder man tranebær for cranberry og anvender bærrene som sur sauce til kalkun. Tranebær blev bl.a. brugt af indianere til at lægge mellem kødstykker så de kunne holde sig. Der vokser tranebær vildt i Danmark i Nordjylland og Nord Sjælland. Tranebær er blevet brugt som erstatning for rosiner. Det er en ca 30 cm høj stedsegrøn busk der kan virke som god bunddække i surbundsbede. Tranebærret blev førhen brugt som middel mod skørbud pga. det høje C-vitamin indhold.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.153 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.