Logo

Tempeh

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tempeh er et andet sojaprodukt, hvor svampe indgår. Tempeh stammer fra Indonesien og er en fast masse, som består af udblødte gærede sojabønner.

I de udblødte sojabønner sker der en forgæring, hvor svampe og bakterier laver mælkesyre, hvorved der sker en pH-sænkning. Den lave pH har en konserverende effekt og hindrer uønskede mikroorganismers vækst på tempehen.

Efter gæringen inficeres de udblødte bønner med mugsvampen Rhizopus. Svampen ”limer” massen sammen og danner et skimmellag, der minder om overfladen på en brieost. Den færdige tempeh har en højere næringsværdi i forhold til kogte sojabønner og er for mange mennesker en vigtig kilde til vegetabilsk protein.

Fermenterede (gærede) soyabønner. Tempeh er et gæret produkt, der som regel er dannet på basis af sojamælk. Det har en gummiagtig konsistens og en markant smag. I sit ydre ligner det skorpen på en camembert. Det bør altid tilberedes og smager af mest, sammen med hvidløg, ingefær eller hvis det marineres. Tempeh kan erstatte tofu.

 

Tempeh er et traditionelt indonesisk produkt, fremstillet af fermenterede, økologiske sojaspirer. Let fordøjelig.
Tempeh er meget rig på protein (19,5%), lysin, mineraler jern, kalcium) og vitamin B 12; salt-, gluten- og kolesterolfri.
Anvendelse: bagt eller ristet, med grønsager, brune ris, spaghetti, suppe eller pizza.
Ingredienser: øko-soja, vand og tempeh-ferment; lage: vand og havsalt.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her