Logo

Taskekrabbe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Taskekrabben er langt billigere end hummeren. I Danmark spises normalt kun de to store kødfulde kløer. Resten af krabben smides ud straks efter fangsten. I Sverige og Sydeuropa er det derimod kroppen, der er den mest populære del af krabben. Hunnerne smager bedst.
Skjoldet på taskekrabben er rødbrunt. Klosaksene har et violet skær, og spidserne er sorte. Man kan kende forskel på hunnerne og hannerne på halen, der er bredere hos hunnerne. Taskekrabbens kød er hvidt og fast i kløerne og mere løst og brunligt i kroppen.
Skjoldets normale maximale bredde er 30 cm, men sjældent over 20 cm. Den maximale vægt er ca. 5 kg.
Om sommeren lever den på 1-30 meters dybde og om vinteren på 30-50 meters dybde. Taskekrabben lever stationært på fast grund, stenrev eller klippegrund.
Taskekrabben lever af forskellige bunddyr, bl.a. muslinger.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her