Logo

Tamarillo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tamarillo ser ud som en stor, æggeformet to­mat med en smuk, dybrød farve. Den kaldes også trætomat og tilhører samme familie som tomater, auberginer og kartofler. En moden tamarillo har en frisk, sursød smag, men umoden kan den smage list af garvesyre. Bid ikke i skallen, for den er meget bitter.
Hvis man vil bruge tamarillo i salater, kan man skrælle den med kartoffelskrælleren eller dyppe den i kogende vand i mindst et minut, hvorefter man let kan trække skallen af.
Man kan også spise den direkte af skallen.
Eller brug den som et godt tilbehør ved at drysse den med farin og grillstege den.

Den hedder også trætomat og er et lavt træ der sagtens kan dyrkes i havestue eller drivhus bare det ikke får frost om vinteren. Træet er hurtigtvoksende og sætter frugter allerede 14 til 16 måneder gammel. Tamarillo tilhører natskyggefamilien og er i slægt med fødteks. tomat. Planten kommer fra Peru. Frugten er ægformet og er rødgul eller purpurfarvet og smager fad som tomat med let syrlig smag. Tamarillo importeres fra Kenya, Brasilien og New Zealand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.153 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.