Logo

Rodpersille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Petroselinum crispum ssp. tuberosum
Rodpersille tilhører skærmblomstfamilien (Umbelliferae) og er nært beslægtet med persille. Den er en af de meget gamle kulturplanter og er oprindeligt hjemmehørende i Middelhavsområdet, hvor den endnu findes vildtvoksende.

Kendskabet til rodpersille er ikke ret stort, og det er ikke ualmindeligt, at den forveksles med pastinak, som den har en del tilfælles med. Rodpersille er dog generelt mindre og ikke så groft opbygget som pastinak og har desuden en finere og mere raffineret smag.

Under dyrkningen er rodpersille yderst følsom overfor dårlig jordstruktur, som giver sig udslag i grenede, ujævne rødder med ringdannelser. I milde vintre kan rodpersille overvintre på marken, men er dog noget mere frostfølsom end pastinak.

Betydning i kosten
Persillerod hører til blandt de moderat energiholdige grønsager.
Typiske fejl:
Udtørring, råd, ormeangreb og træethed.

Opbevaring og holdbarhed:
Rodpersille opbevares bedst ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed, hvor den hos producenten kan holde sig i 2-6 måneder og i detailleddet i 3-4 uger. Ved 20°C og 60 % relativ fugtighed kan rodpersille holde sig i 4-6 dage.
Sæson
August-April

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her