Logo

Pizza

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fra de ældste tider har man bagt tynde, runde brød på varme sten, og der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvordan det kan have udviklet sig til vore dages pizza. Fra at være neapolitansk fattigmad, har pizzaen indtaget verden og er blevet en af de mest populære former for fastfood, så vel som lækker restaurationsmad.
Den første form for pizza dukkede som nævnt op i Napoli i år 1000. Den blev kaldt picea og bestod af en tyk brødcirkel drysset med krydderurter. Den blev spist for at tage den værste sult, mens man ventede på, at de store brød skulle blive færdige i byens offentlige fællesovne.
Tomaten lod imidlertid vente på sig. Den kom til Europa med Christoffer Columbus, og det var først i 1889, at der kom ost på pizzaen. Man ønskede at hylde dronning Margherita og hædre det italienske flag, og derfor lavede man en pizza med røde tomater, grønne basilikumblade og skiver af den hvide bøffelmælksost mozzarella. Det første pizzeria åbnede i Napoli i 1830.

Pizza er en meget enkel ret, men råvarerne skal være af god kvalitet. Pizzadejen bliver bedst, hvis man blander lidt durumhvede i dejen sammen med hvedemelet (i så fald skal dejen hæve lidt længede tid). Ved at tilsætte olivenolie får pizzaen sprød skorpe, samtidig med at den er blød og sej indeni. I Italien bruger man især den milde mozzarella på pizza.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 490 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her