Logo

Pistacienød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Pistacien (Pistacia vera) der også kaldes for den grønne mandel, stammer sandsynligvis fra Persien. Helt tilbage til år 6750 før vores tid har pistacienødden været dyrket i lraq. Men i dag findes der også pistaciesorter i Kina og Mexico og især på Sicilien.
Der voksede pistacier i Babylons hængende haver, der omtales i det gamle testamente sammen med mandlen. Perserne malede mandler og pistacier som pynt på desserter og saucer. Araberne lærte sig også kunsten - og fra dem er brugen gået videre til Europa.
På det danske marked er pistacienødden den dyreste af de kendte nødder. Den bliver mest brugt som tilsætning til isdesserter og som saltet snack.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her