Logo

Pecannød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Pecannødden (Carya iliinoensis) kendes også under navnet hickorynod eller amerikansk valnød. Nødden stammer fra USA og Mexico og muligvis fra staten lllinois som dens latinske betegnelse angiver, men det skyldes nok at den først blev registreret her af opdagelsesrejsende. Navnet Pecan er af indiansk oprindelse.
Nødden har med sit 69 pct.'s fedtindhold det største fedtindhold af alle nødder. Nøddetræet er desuden det største af sin slægt, det kan blive 40 meter højt og få en diameter på 3 meter.
Pecannødden er i slægt med valnødden og krydsninger mellem dem giver andre velsmagende nødder. Der findes dog også sorter af pecanslægten der er direkte uspiselige på grund af for stort garvesyreindhold. Pecannødden, der som de fleste nødder importeres fra USA, kan bruges på samme vis som valnødden.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.299 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her