Logo

Peberfrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Peberfrugten kommer fra Sydamerika og til­hører kartoffelfamilien ligesom tomaten. Plan­terne har en busket vækst og bliver 50-100 cm høje. Hvis man bare har et solrigt vindue, er det meget nemt at dyrke sine egne planter i krukker. Peberfrugter er først grønne, men efterhånden som de modner, skifter de farve. De grønne er skarpest i smagen, de gule mil­dest og de røde sødest. De har en uregelmæs­sig facon og er inddelt i fire sektioner delvis adskilt af hvide hinder og med hvide kerner ved basis.
Peberfrugt skal helst spises rå på grund af sit store C-vitaminindhold, men den smager særligt godt, hvis man griller eller rister den lidt. Den kan også presses til en sød og far­vestrålende grønsagssaft.

Peberfrugt kan være rød, gul eller grøn. De grønne er altid umodne og har kraftigst smag. En peberfrugt skal være fast, pletfri og uden bløde partier.
Anvendelse: I salater, til pålæg og som tilbehør på ostebrættet.

I gryderetter samt fyldt og stegt eller gratineret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her