Logo

Papaja

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Papaja vokser på et op til seks meter højt træ, der egentlig er en staude ligesom banantræet. Papaja smager som en blanding af melon og fersken med sit saftige, orangefarvede frugt­kød, og smagen kan fremhæves yderligere med lime- eller citronsaft. Frugten er pære­formet, og den er moden, når skallen er oran­gegul. Der er en masse sorte kerner indeni, men dem spiser man ikke, fordi de er så kras­se i smagen og så er de sorte kerner giftige!
Papaja er følsom over for stød, så vær for­sigtig med at tage på den og tjek skallen omhyggeligt, inden du køber. Frugten inde­holder papain, et enzym, der forhindrer gela­tine/husblas i at stivne, så derfor kan man ikke bruge papaja til fromage eller gele. Der­imod er den fin til at mørne kød, idet papain nedbryder kødets bindevæv. I øvrigt opbeva­res og anvendes papaja på samme måde som mango.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 620 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her