Logo

Okra

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hibiscus esculentus Okra tilhører katostfamilien, og er en ganske almindelig grønsag i flere tropiske og subtropiske lande. Det er en etårig plante, der udvikler lange spidse femkantede frugter som i frisk stand kan bruges i salater, mens de gule og modne frugter bruges i supper og saucer. Okra kræver godt med fugtig varme for at give et godt udbytte. I Amerika blev okra der også kaldes for “gumbo” bragt til landet med slaverne, der skulle arbejde på sukkerrørsplantager i Caribien. Okra kan købes i frisk stand fra indvandrerbutikker. De grønne frugter kan købes på dåse og de tørrede frugter kan også fås. Den kaldes også for ladies finger og regnes for en af verdens ældste grønsager. Dens anvendelighed som spise kan føres tilbage til 2.000 år før vor tidsregning, og man formoder at dens oprindelige hjemsted er Etiopien.. De furede kapsler indeholder en lang frøstol der indeholder en del glatte frø-. De høstes før modning og udskiller ved kogning slim. Jo finere okra skæres i skiver, jo mere slimet bliver den ved kogning. Den bruges bl.a. til at jævne saucee og stuvninger med. Hvis man rister den i olie, bliver den ikke slimet. Okra bruges også som tilbehør til kødretter. Stilken skæres væk. Den koges i 5 min i letsaltet vand, og så er der serveret.
-
Okra, en af de ældst kendte kulturplanter. Stammer fra Ethiopien. Har et karakteristisk mangekantet udseende. Smagen er ikke særlig markant, men okraen udskiller et slimet stof, der virker jævnende. Kaldes også gumbo og lady's fingers.

--

Okra - Balkanlandene, Tyrkiet, Canarie øer. Okra er i familie med Hawaiiplanten, og den op til 2 m høje plante bærer da også smukke gule blomster, som er røde i mid­ten. Efter afblomstringen er det frøkaps­lerne, man spiser. Smagen er temmelig neutral og en anelse bitter. Ved kogning afgiver Okra'en et mælkeagtigt tyktflydende stof, som gør den særdeles velegnet til at jævne stuvninger og supper med. I sam­menkogte retter er Okra især god sammen med tomater, peberfrugter, løg og hvidløg. Hvis man giver Okra' en et hurtigt opkog og derpå skyller med koldt vand, formindskes det mælkeagtige stof.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.535 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her