Logo

Mansfield, Jayne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mansfield, Jayne

 ['mænsfi:ld], Jayne Mansfield (født Vera Jayne Palmer, april 19, 1933 - 29 Juni 1967) var en amerikansk skuespiller i film, teater og tv. Hun var også en natklub entertainer, sanger, og en af de tidlige Playboy Playmates. Hun var et stort Hollywood sexsymbol i 1950'erne og begyndelsen af 1960'erne. Mansfield var 20th Century Fox' alternativ til Marilyn Monroe og kom til at blive kendt som Working Mans Monroe. Hun var også kendt for sine meget omtalte personlige liv og PR-stunts, såsom garderobe funktionsfejl.

Mansfield blev en stor Broadway stjerne i 1955, en stor Hollywood-stjerne i 1956, og en førende berømthed i 1957. Hun var en af Hollywoods originale blonde bombshells, og selv om mange mennesker aldrig har set hendes film, forbliver Mansfield en af de mest genkendelige ikoner i 1950'erne berømthed kultur. Med faldet i efterspørgslen efter storbarmet blondine bombshells og stigningen i den negative reaktion mod hende over-reklame, blev hun en box-office i begyndelsen af 1960'erne.

 

Mansfield, Jayne

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 601 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her