Logo

Mangostan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mangostan er en spændende frugt, der dufter herligt og har en sød og forfriskende smag. Skallen er rødbrun i farven, hård og læderag­tig. Det perlemorshvide, lidt geleagtige frugt­kød er opdelt i "både", der hver indeholder et stort frø.
Da mangostans skal er så flot, og dens smag så delikat, bør man ikke ødelægge den ved tilberedning, men bare nyde den, som den er. Man kan muligvis servere frugterne med en jordbærsalat til.
Den dyrkes i Thailand, Centralamerika og Australien. Træerne vokser kun langsomt, og det varer ca. 15 år, før de bærer frugt.


Man drikker ikke cognac af ølglas eller spiser russisk kaviar med spiseskeer. Ligeså spiser man heller ikke Mangostan som det tredje måltid i en middag. Man nyder den hvide, bløde mundfuld i midten af Mangostan'en og lader sig mætte. For det er som om, hele den eksotiske verdens sødme er koncentreret her. Ikke underligt, at skallen uden på er så hård, for der er virkelig noget at passe på. Skal du have gæster, så lad dem først nyde synet af frugten, inden toppen skæres af. Og så er frugten klar til servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 528 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her