Logo

Mandarin og klementin (clementin)

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Deres beskedne størrelse indbyder til en hurtig snack, men, ellers kan de anvendes på samme vis som appelsiner. Netop pga. størrelsen er de gode at sylte. Den danske version af henkogte klementinbåde kan købes som dåsekonserveres og smager ikke af meget mere end sukker. Tilbered dem selv, og det er en helt anden oplevelse: Kog en lage af sukker, vand, lidt hvidvin og citronsaft. Hæld lagen over de skrællede mandarin- eller klementinbåde og lad bådene trække et par uger på et mørkt sted. Server bådene i frugtsalater, til kager eller is - alle vil kunne smage forskel!
Samme lage kan anvendes til at sylte hele mandariner eller klementiner, anvend da økologiske. De er flotte at have på hyl­den, men skåret i både eller små tern er de med deres lidt bitre og søde smag gode som tilbehør, eventuelt blandet med friske krydderurter til fisk eller fjerkræ. De små tern kan også drysses over en salat af fx frisee, rucola og fennikel. Naturligvis kan de også med fordel anvendes til kager og desserter.
Men hvad er forskellen på en mandarin og en klementin? Den korte version er, at mandarinen har mange kerner og klementi­nen ingen, dog med den undtagelse, at satsuma mandariner næsten ingen kerner indeholder!. Men, mandarinen er sødere og meget mere aromatisk, og klementin er en krydsning af mandarin og appelsin.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.674 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her