Logo

labskovs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

labskovs

 

 engelsk: lobscouse: ret af småtskåret kød og kartofler, sammenkogt i en suppe.

 

Skipperlabskovs

Ordet Labskovs kommer fra det engelske "Lobs cou(r)se, der betegner en ret for djærve søfolk. Dengang (1701) blev den lavet på "sprængt" (letsaltet) kød.
Et næringsrigt og mættende måltid der er let at tilberede.

 

4 personer:
750 g oksekød (prøv også nakkefilet fra en god gris).
3 store løg skåret i grove tern.
5 laurbærblade
10 sorte hele peberkorn

1 kg kartofler, skrællede og skåret i store tern (melede er bedst)

100 g smør
purløg

*

Skær kødet i tern på ca 1½-2 cm

Læg det i en stor gryde med kartofler, løg, laurbærblade og sort peber.

Ikke salt, da kartoflerne er svære at koge ud med salt.
Hæld vand på, så det dækker.

Kom evt. 1 suppe/bouillonterning i

Kog kødet og kartoflerne til kødet er mørt, og kartoflerne begynder at koge ud

Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver tørt

Pisk det hele sammen med et piskeris, til kartoflerne moser ud

Vend koldt smør i og smag til med salt og purløg

Server det med klippet purløg og en klat smør, og selvfølgelig syltede rødbeder samt en skive groft rugbrød.


Til en herrefrokost, hvor der godt må være damer med, hedder det:
Sild med brød, Labskovsen, og en god gammel ost.

Øl og snaps er en selvfølge.

 

........................................................................................................................

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 260 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os