Logo

Kumquat og limequat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Små miniature citrusfrugter, hvor hele frugten spises. Kumquat er sød med en anelse bitterhed, og limequat er frisk, lidt syrlig og igen med en anelse bitterhed. I mange år har de været kendt som potteplanter med navne som Dværgpomerans og Dværgcitron, man­ge har sikkert haft dem i stuen uden egentlig at vide, at de kunne spises.
Begge frugter kan anvendes i både det søde og det salte køkken. Til desserter kan de skæres i skiver og serveres, som de er, eller de kan kommes i en sukkerlage, enten i skiver eller hele. I så fald skal de prikkes et par gange med en stegegaffel. Sukkerlagen kan varieres alt efter smag med fx chili, inge­fær eller muskat.
I det salte køkken er de gode i ragouter, hele, i halve eller i skiver alt efter, hvad man har lyst til. Skønne er de også at servere til fisk.
I Kina har disse frugter været kendt i flere tusinde år, og både kumquat og limequat er meget almindelig i det asiatiske køkken. Den første plante kom til Europa i 1846, men det er først indenfor de seneste år, at de har fået deres store udbredelse herhjemme.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her