Logo

Krachai

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Boesenbergia pandurata (tidl. Kaempferia)
Krachai hører til ingefærfamilien (Zingiberaceae). Krachai stammer fra den tropiske urskov i Asien. Herfra har den bredt sig til Afrika, hvor den i dag også forekommer. Det latinske navn stammer fra en opdagelsesrejsende, Kaempfera, som i slutningen af 1600-tallet beskrev denne planteslægt under sine rejser i Sydøstasien.

Krachai er en ret lav urt med smalle bade på en lang stilk. Rødderne er opsvulmede og danner en mængde brune knolde af varierende form.

Krachai anvendes som krydderi. Smagen minder lidt om ingefær, men krachai er ikke så stærk i smagen som ingefær.

Opbevaring og holdbarhed:
Krachai opbevares bedst ved 10-12°C og 75-80 % relativ fugtighed.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.228 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her