Logo

Koldrøgede hellefisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fileter af grønlandske hellefisk - dobbelte sider med skind (1,2 - 2 kilo) - tørsaltes (dvs. gnides) i rigeligt salt tilsat en anelse sukker og spids­kommen samt "vores egen lille hemmelighed".
Salte-tid ca. 2 timer.
Herefter skylles fileterne grundigt i frisk vand og hænges til tørre i sol og luft, indtil der er dannet en tæt tør overflade.
Fisken køres i den "klargjorte" ovn.
Der skal blot være optændt i bøgesmuld, og temperaturen må ikke komme over 21ºC.
Røgetid: 24-36 timer, alt efter hvordan smulden brænder.
Røge­processen holdes under konstant opsyn - med 1-2 timers interval (også om natten).
Fisken skal hvile et par dage, før den anvendes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her