Logo

Kokleare - krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kaldes også "skørbugsurt". Den er meget rig på C-vitamin, og har en skarp, peberagtig smag. Det er de unge blade og skud, der bruges.
Anvendelse: Hakket eller klippet over salater med fisk, æg o.l.
Lat. Cochlearia officinalis
2
Kokleare er en vildtvoksende plante langs danske strande. Det er en toårig eviggrøn urt der smager stærkt af karse eller peberrod. Både blomster og blade kan bruges rå eller kogt i mad. Den kaldes også for skørbugsurt og indeholder meget C-vitamin. Søfolk indsamlede den førhen og havde den med som proviant for at undgå den frygtede mangelsygdom skørbug. Planten kan sås i danske køkkenhaver.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.328 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her