Logo

Kennedy, John Fitzgeraid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

 

John født Kennedy [kenidi], 1917-63: amerikansk politiker; demokrat og katolik. USA's præsident 1961-63. Som præsident efter den knebne valgsejr over republikaneren Nixon 1960 søgte Kennedy at bryde den stagnation som havde hersket under Eisenhower. Hans forslag til sociale reformer strandede dog stort set på kongressens modstand. Kennedy bar ansvaret for den mislykkede kontrarevolutionære invasion i Svinebugten på Cuba 1961, men vandt udenrigspolitisk prestige ved sin faste optræden over for USSR under Cuba-krisen 1962 og ved traktaten om delvist atomprøvestop 1963. Kennedy tog initiativet til Alliancen for Fremskridt og Kennedy-runden. Ved at udvide USA's deltagelse i Vietnamkrigen fastlagde John født Kennedy retningslinierne for 1960ernes amerikanske politik i Sydøstasien. Kennedy myrdedes 22.11.1963 under et besøg i Dallas, Texas, ifølge den omstridte Warrenrapport af 1964 af Lee Harvey Oswald alene.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 603 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her