Logo

Kastanie kastanje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Den spiselige kastanie stammer fra Balkanlandene og vokser vildt i Syden. Den er ikke i slægt med hestekastanien, der er velkendt i Danmark. De gamle grækere kendte til den spiselige kastanie ca. 500 år før vor tid. Træet blev sikkert indført af munke i 1400-tallet. Kastaniefrugterne blev ristet over ild og spist med smør og brugt som fyld i gæs. I dag kan vi købe kastaniemel og kastaniemos på dåse. Friske kastanier importeres gerne fra Frankrig og her hedder de "marrons".

Kastanjer ("uægte") er nødder fra kastanjetræet. Dyrkes i bl.a. Middelhavslandene, hvorfra de importeres.
Kastanjer skal være glatte og faste, og de skal spises så nyhøstede som muligt.
Anvendelse: Ristede eller som pure og som fyld i fjerkræ. Sæson: September-januar.

2
Den spiselige kastanie (Castanea sativa) stammer fra Balkanlandene og vokser vildt i syden. Den er ikke beslægtet med vores hestekastanie herhjemme, som har fået sit navn fordi dens frugt minder om den spiselige kastanie af udseende.
Første gang den spiselige kastanie omtales er af de gamle grækere dvs. omkring år 500 fv.t. Træet blev muligvis indført i syden af 1400-tallets munke. Frugterne er blevet ristet over ild og spist med smør og har været anvendt som fyld i gæs. l dag bruger man kastanier som spændende ingrediens i mange hovedretter, men man kan også få dem specielt tilberedt, på dåse. De fås i specialforretninger og hedder marrons, da de er importeret fra Frankrig.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.365 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her