Logo

Karl johan svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Økologi:
Vokser i skovbunden og er altid knyttet til skov og kan derfor aldrig træffes på åben mark. Den kan findes i alle skovtyper. I svampebøger er den oftest beskrevet under bøgeskov, min erfaring er da, at den godt kan og oftest også findes i lige store mængder i nåleskov. Gå en tur midt i september, afhængig af hvordan årets vejrforhold har været og der vil være meget store muligheder for at finde denne pragtsvamp. Den findes som oftest i perioden august og september med lidt held og ikke for meget eller for lidt regn hen til midten af oktober. Har man først fundet sig en lille plads hvor disse rørhatte gror kan man roligt vende tilbage år efter år. Mærk på den, er den stadig fast og ikke blød er den stadig fin. Skær dog for en sikkerhedsskyld lige igennem stokken for at kigge efter små ormeangreb. Orme har et godt forhold til denne svamp, når der i en længere periode ikke har regnet.
Hatten minder mest om en bagt krydder nede fra bageren. Den har fine lyst grålige til hvide rør, siden hen dog gullige rør. Hatten kan virke en anelse slimet eller klæbrig på oversiden, dette ses oftest tidligt på morgenen eller efter regnvejr. Formen, kan næsten ikke beskrives da den tit ses i flere uformelige gengivelser. Stokken er dog oftest kort og tyk. Vægt: op til 800 gram. Smagen er behagelig og mild.
Kulinarisk:
Suppe, marineret, i salater, grillet, stegt eller ristet med andre svampe, i pateer og postejer. Server evt. med dampede porreskiver og ristede pinjekerner. Fyld eventuelt hatten med lidt fyld af parmesan, løg, hvidløg, persille og rasp.
Tips:
Velegnet til tørring.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.262 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her