Logo

Kardemomme - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En flerårig urt af ingefærfamilien, der stammer fra Indien. Dyrkes under skyggetræer i tropisk, fugtig varme. Man bruger de små, sorte frø, der sidder i en gulgrøn eller gulhvid kapsel. Den bedste kardemomme kommer fra Ceylon. Den sælges både som hele kapsler og frø eller stødt.
Anvendelse: Først og fremmest til bagværk og som krydderi til glögg.
Lat. Elettaria cardemomun.

Fås pulveriserede eller som hele tørrede frø af kardemommeplanten tilhørende ingefærfamilien, der vokser i troperne. De modne frø varierer fra grøn, sort til hvid, hvoraf de hvide er solblegede.
Anvendelse. I brød, kager, småkager samt frugtdesserter, gløggblandinger og arabisk kaffe.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.311 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her