Logo

Kaktusfigen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kaktusfigen vokser på store kaktus i spidser­ne af de store, flade blade, og den kaldes også indianerfigen. Den er fuld af små, skarpe tor­ne, men de er fjernet, når man køber frugten.
Skallen er grønlig til orangegul og frugt­kødet orange-rosa. Frugten indeholder små, sorte, spiselige kerner og kan skæres midt over og spises direkte af skallen dryppet med lime- eller citronsaft.
Hvis man vil bruge frugten til dekoration, bør man først fjerne den tykke, seje skal. Skær først et stykke af hver ende og skær så et snit gennem skallen fra den ene ende til den anden. Så kan skallen nemt rulles af; frugten forbliver hel og kan skæres ud i smukke styk­ker.

 

Frugten af kaktusfigen er egentlig en plante der stammer fra Sydamerika med enkeltplacerede stive torne. I dag dyrkes figenkaktus i mange tørre og varme egne fødteks. omkring Middelhavet og på de Kanariske øer. En kaktusfigen er et saftigt gult eller rødt bær som bør skrælles eller skrubbes for at fjerne de hårfine torne før det kan spises.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.193 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her