Logo

Juledrikke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Vi kan næsten ikke forestille os en december uden gløgg og æbleskiver. I enhver dansk daginstitution, på enhver arbejdsplads og også i mange familier er der tradition for at samles rundt om den varme gløgg, der som så mange andre af vores juleskikke er et lån fra vores svenske naboer.
Vi har i den grad taget den svenske drik til os, og det er vel i grunden ikke så underligt, den krydrede, hede drik egner sig sjældent godt til det kolde og mørke decembervejr. Gløgg kan varieres efter smag og behag.
Til de voksnes jul hører også at krydre brændevin med forskellige krydderurter eller bær. Dette skal gøres i god tid inden højtiden. Der er tradition for, at der aldrig må mangle snaps på julebordet. Og sammen med silden er snapsen fast inventar til den traditionelle danske julefrokost.
Der er de senere år blev en fast tradition at de forskellige bryggerier kommer med deres egen juleøl. Allerede i starten af november bliver de første sendt på markedet. Juleøllet er stærkere og mere fyldigere end den almindelige øl, og det skulle nok værre muligt at finde en der passe i smag, der er nok at vælge imellem.
Hvidtøl eller nisseøl som nogen også kalder den, er den traditionelle drik til risengrøden.
Se opskrifter på juledrikke under "Gl. dansk mad" / "Julemad" eller "Drikke"
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 722 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!