Logo

ideologi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

ideolo'gi: sæt af mere eller mindre systematiserede grundlæggende anskuelser, tankegange, ideer og almene holdninger. I ideologi indgår både værdiforestillinger om hvordan virkeligheden bør være og kausalpåstande om hvordan den er; inden for videns-sociologien er ideologi et nøglebegreb.


I marxistisk teori anvendes ideologi enten i betydningen "falsk bevidsthed", dvs. om tanker og ideer, som tjener til at retfærdiggøre et bestemt samfundssystem. idet de forhindrer en bevidsthed om deres eget materielle grundlag, således at samfundsmæssige forhold ikke kan gennemskues som betingede og foranderlige, eller i betydningen "ideologisk overbygning", dvs. om helheden af et samfunds herskende ideer, betinget af den eksisterende materielle produktionsmåde og klassekampens stade.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvornår kommer der folketingsvalg?Effektiv reklame - klik her