Logo

idealisme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

idea'lisme: filosofi standpunkter der tilskriver ideerne eller det åndelige i tilværelsen afgørende betydning. Ifølge ontologisk i er virkeligheden af ikke-materiel, åndelig natur (modsat materialisme). Ifølge erkendelsesteoretisk i er omverdenen kun til som genstand for eller indhold af bevidstheden, der gives intet objekt uden et subjekt (modsat realisme). Etisk i indebærer at vore handlinger bør bestemmes af ideelle, åndelige formål. I litteratur og kunst indebærer i en stræben efter at fremstille det typiske eller forbilledlige ud fra en ideal forestilling om virkeligheden (modsat realisme). Ifølge idealistisk historieopfattelse er åndelige kræfter og ideer drivende i den historiske udvikling (modsat materialistisk historieopfattelse).

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 546 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er solceller en klam fidus og bondefangeri?
Effektiv reklame - klik her