Logo

Hyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldebusken er en gammel kulturplante, og den har vokset i Europa og Asien siden forhi­storisk tid. Den findes både i dyrket og vild form. Nogle hyldesorter blev tidligere an­vendt som lægeplanter.
Den almindeligste hyld er den, der blom­strer omkring sankthans med store, hvide blomsterskærme efterfulgt af klaser af sorte bær om efteråret. Blomsterne bør anvendes så hurtigt som muligt efter plukningen. Ryst dem forsigtigt for at fjerne evt. små insekter, og skyl dem hurtigt i koldt vand før brug. Udover den velkendte hyldeblomstsaft kan man bl.a. bruge blomsterne til sorbet og mousserende vin. Man kan også dyppe blom­sterskærmene i pandekagedej, fritere dem i olie og servere dem med lidt sukker og ci­tronsaft.
Bærrene skal tilberedes inden brug. De blandes som oftest med andre bær til saft, ge­leer eller i tærter, dels for at drøje på dem, men mest for farvernes skyld.
Tidligere troede man, at hylden beskytte­de mod hekse, så derfor plantede man tit et hyldetræ ved sin husgavl.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her