Logo

Gulerod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Guleroden, der er i familie med pastinakken, er en af de almindeligste og mest velkendte af rodfrugterne. Den indeholde store mængder betacaroten, der omdannes til A-vitamin i kroppen. De første gulerødder kom fra Af­ghanistan og var forgrenede med mørklilla farve.
Guleroden er blevet forædlet meget, og den findes nu i mange farver og faconer. Ud over de sædvanlige orangefarvede findes der også hvide og gule. Formerne veksler fra kor­te og tynde til cylinderformede og runde sommergulerødder, store vintergulerødder og små, runde karotter.
Rå, revne gulerødder gør formkager safti­ge, og gulerodens sødme gør den også egnet i gratiner og gryderetter. En gulerods-appelsin­marmelade har en meget frisk smag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her