Logo

Guava

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Guava vokser på et op til 10 meter højt, rigt forgrenet træ, der hører hjemme i Sydame­rika, men som dyrkes i alle tropiske lande.
Frugterne bliver 4-10 cm store. De min­dre sorter kaldes jordbær- eller kirsebærguava. Farven på skallen kan variere mellem rødt og gult, og frugtkødet kan være hvidt eller fra laksefarvet til mørkt rosa. Guava dufter dej­ligt og har en fyldig, sødlig smag. Guava er god at spise, som den er, og den har en natur­lig plads i frugttærter. Man kan købe færdig guavajuice, og der fremstilles marmelade og gele af frugterne.

 

Guavafrugterne kommer fra det stedsegrønne træ "psidium guayava", som kan blive op til 10 meter højt. Frugten er rund og oval og ligner en mellemting mellem et æble og en pære. Den fine, aromatiske, sursøde smag kan da også minde om disse to frugter.
Guava er meget rig på C-vitamin. En moden frugt kan indeholde op til 900 mg C-vitamin. En frugt vejer ca. 150 gr. Guava hører hjemme i det tropiske Sydamerika, men den dyrkes også meget i Israel.

Indien, Brasilien og tropisk Amerika.
En moden Guava er lysegrøn og lyse­rød. Og fyldt med saftigt,. stærkt duftende frugtkød. Del frugten over på midten og spis det hele med en ske, som en grape­frugt. Du kan også bruge Guava i frugtsa­laten. Guava er en af de frugter, der inde­holder flest C-vitaminer. Så under 2. ver­denskrig var det blandt andet Guava-saft, de allierede styrkede sig med.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.777 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her