Logo

Grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det hedder og staves grønsager og grønthandler.
Man kan få de fleste grønsager hele året, og hvis man har mulighed for at købe økologisk dyrkede, er det naturligvis det bedste. Skyl grønsagerne, uanset om de er økologisk dyrkede eller ej; der sidder altid jord og snavs både i bladgrønsager og på rodfrugter. Især på porrer kryber jorden rigtigt ind mellem lagene.
 
Det er jo ingen nyhed, at grønsager er spræng­fyldte med vitaminer og mineraler, men det er bedst at spise så mange som muligt i rå form. Rå, rodfrugter er et godt eksempel på, hvor og god en salat kan være. Hvis grønsagerne skal koges, så brug mindst muligt vand og kog under låg så kortvarigt som muligt for at bevare vitaminerne.
 
Mælkesyrnede grønsager kan lyde lidt trist, men de indeholder mange vigtige bakterier, der påvirker tarmfloraen i positiv retning. Syrerne og fibrene gør, at maden nedbrydes langsommere, hvilket giver et jævnere blodsukkerniveau og længere
mæthedsfølelse.
Hvis grønsager har mistet deres spændstighed, kan de blive sprøde igen ved at ligge i koldt vand et stykke tid.
 
Er der kikærter og bønner i opskriften,er det en god ide at udbløde og koge en stor portion ad gangen, som man så kan fryse i pas­sende portioner og anvende på forskellige måder.
Man kan også have glæde af grønsagerne på anden vis, idet man fx kan pynte middagsbordet med en buket asparges eller bladselleri i en fin glasskål. 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.139 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her