Logo

Grønkål - bladkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønkål er en af de ældste kålsorter, der er dyrket i Dan­mark. Den er meget hårdfør og kan sagtens stå ude, selv i 20 graders frost. Faktisk bliver den kun bedre af at få frost, hvilket skyldes, at de stivelsesholdige stoffer ned­brydes til sukkerstoffer, hvorefter kålen så bliver sødere i smagen. Grønkål er også den mest næringsrige af de almindelige kålsorter - udover meget C-vitamin indeholder den også A-vitamin og jern, så spis den gerne, lige­som i gamle dage, flere gange om ugen!
Grønkålen bør ikke kun bruges til grønlangkål til jul, men kog en suppe på rodfrugter og kom et par håndful­de finthakket grønkål i, lige inden suppen serve­res, og smag til med citronsaft og hvidløg. Brug også grønkålen som salat, finthakket rå med en syrlig dressing, eller sving grønkålen ganske let på panden i en extra jomfruoliven­olie, krydr med æbleed­dike og drys med ristede nødder.
 
Andre typer bladkål: krølkål
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.213 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her