Logo

Grønkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønkålen er topscorer, når det gælder vita­minindhold. Hvis man vil have vintergrønt i sin have, er grønkålen en god mulighed. Planterne ligner næsten buske, der dækker jorden, idet bladene vokser på en stok i stedet for at danne hoveder. Grønkål kan overvintre ude de fleste steder og først høstes, når der er brug for den. Man kan ikke nemt få grønkål i forretningerne før hen imod jul.
Grønkål findes både med krusede og glat­te blade. Der findes også en rødlilla variant. Bladene er sprøde og saftige, og de spædeste er gode i salater. Grønkål er en udmærket de­koration på julebordet.

 

Grønkål er en af de gamle grønsager. Den har mørkegrønne, krusede blade. Kålen er bedst, når den har fået frost.
Anvendelse: Kogt til suppe, grønlangkål eller stuvet, rå til garniture og fintskåret i salater om vinteren. Sæson: September-april.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.195 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her