Logo

Grød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fremstilles af cerealier eller af frugt og grød er lavet siden forhistorisk tid og er den ældste ret i Norden. Grød laves af mel eller gryn der koges med mælk eller vand og spises varm eller kold med sukker, kanel, fløde, saft mm. Grød var noget man i gamle dage spiste til fester og særlige højtideligheder som fødteks. barsel. I Middelalderen var risengrød med mandler og rosiner en festret for fornemme folk. Julens risengrød eller ris a la manda er en reminiscens af dette. Grød var indtil midten af 1900-tallet basiskost for mange danskere og en forret til varme måltider. Danske retter med grød er fødteks. boghvedegrød, byggrød, vandgrød, fløjlsgrød, smørgrød. Maizena. manna, semuljegrød m. m.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her