Logo

Gorgonzola - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Den italienske blåskimmelost gorgonzola regnes for en af de fineste oste af sin art. Dens historie går helt tilbage til omkring år 900, hvor nogle hyrder først "opfandt" osten i den lille by Gorgonzola i Lombardiet.
Gorgonzola produceres på komælk og tilsættes bakterien Penicillium gorgonzola. Den flødefarvede ost har grønlige, snarere end blå tegninger. Konsistensen er blød og cremet og den karakteristiske smag variere fra mild til temmelig stærk - alt efter modningsgrad. Den spises som dessertost, men er også fortrinlig i mad fødteks. indbagt i butterdej, i tærter og saucer etc.

En grønskimmelost, som minder om roquefort, men den tilberedes af komælk og er mildere og rundere i smagen. Ostene vejer 6-9 kg og lagres 2-3 måneder. Modningen sker i naturlige underjordiske grotter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her