Logo

Esdragon - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En af de ædleste krydderurter fra kurveblomstfamilien, som dyrkes herhjemme. Vi har fransk esdragon og russisk esdragon, der er en større og kraftigere, men helt smagløs plante. Det er den franske, man skal dyrke. Bladene anvendes friske eller tørrede og har en kraftig, meget karakteristisk smag. Er flerårig og meget nem at dyrke.
Anvendelse: Esdragon kan bruges til fiskeretter, kylling, æggeretter m.m. Esdragoneddike anvendes til marinader, salater, bernaisesauce m. m.
Lat. Artemisia dracunculus
2
Der skelnes mellem fransk- og russisk esdragon. Den franske har mere aroma, og smager let anisagtigt hvorimod den russiske er mere skarp i smagen. Esdragon kan dyrkes i danske urtehaver og den franske kan være lidt sart overfor kulde. Den russiske trives udmærket og breder sig meget. Den franske kan kun formeres ved stiklinger da den ikke får modne frø her i Norden. Esdragon er bl.a. kendt fra berømte saucer såsom mousseline, tartate og bearnaise. Esdragoneddike fås i enhver fødevare butik. Esdragon kan drikkes som te ved fordøjelsesbesvær. Planten er i familie med malurt og regnfan. Brug friske blade af esdragon til saucee, marinader, hønsekød, urtesmør, oksekød mm.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.196 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her