Logo

Dronninggård, Næsseslottet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dronninggård, Næsseslottet

 

: tidligere kgl. lystgård ved Furesøen. Oprettet 1660 af dronning Sophie Amalie; 1781 købt af storkøbmanden født de Coninck der lod den nyklassicistiske hovedbygning opføre 1783, måske af A. Kirkerup; romantisk naturpark fra ca. 1800. Rekonvalescenthjem under Kbh.s Kommune 1935, i privat eje 1985.

 

Næsseslottet ved Furesøen blev opført i 1783 af storkøbmanden Frédéric de Coninck ved arkitekt Andreas Kirkerup. Han købte ruinerne af en tidligere lystgård i nærheden, Dronninggaard, der var bygget i 1661 af Sophie Amalie, kong Frederik 3.s dronning.

Bygningen blev opført i Louis Seize-stil i midten af en park med 8 lige udsigtslinier, der var blev anlagt 100 år tidligere. Arealet strækker sig mod øst til Kongevejen og Rudersdal.

De Coninck var fra Flandern og ansatte en landskabsarkitekt, Henri Devon – ligeledes fra Flandern – til at forestå arbejdet med parken. Han fik stor inspiration fra den sydengelske herregårdspark, og det blev til Danmarks første romantiske have. Den blev beplantet med eksotiske træer, hvoraf mange stadig eksisterer, og der blev anlagt slyngede stier og herlige udsigtspunkter over Furesøen.

 

Dronninggård, Næsseslottet

Udenfor den egentlige park, lod bygherren det tidligere Dronninggaard Slot indrette til avlsgård. Han erhvervede også Kaningården syd for Næsset og landstedet Frederikslund.

Pavillonbygningerne i haven blev tilføjet omkring 1900 ved arkitekt Axel Berg, der samtidig restaurerede slottet.

Røde Kors brugte Næsseslottet som det første asylcenter for flygtninge i 1984.

I nyere tid er parken omkring slottet blev renoveret af Skov- og Naturstyrelsen i samarbejde med Søllerød Kommune og med støtte fra diverse fonde.

Selve slottet er blevet omdannet til et privat kontorhotel.

 

Dronninggård, Næsseslottet

Adressen er nu Dronninggårds Allé 136, Holte.


Se mere her: Dronninggård - Næsseslottet


........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her