Logo

Dragefrugt - Pitahaya

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Også kaldet jordbærpære, kommer fra Colombia og Venezuela i Sydamerika. Meget udbredt i Thailand og Vietnam. Smagen varierer fra meget sød til let syrlig, ligesom en blanding af jordbær og pære.
 
Pitahaya, der også kaldes dragefrugt, ligner næsten en undervandsfrugt med sin farvegla­de, røde skal og grønne 'finner'. Der findes også frugter med gul skal og gråligt frugtkød.
Når man for første gang prøver at åbne en rød pitahaya, bliver man glædeligt overrasket over frugtkødets grafiske mønster. Det er hvidt eller rødt og fuldt af små, spiselige, sor­te kerner. Frugtkødets konsistens minder lidt om kiwi. Det kan gives smag med lime eller citron, men også salte ting som fx rejer er me­get fine til. Pitahaya hører til kaktusslægten og kommer oprindeligt fra Vietnam. Nu dyr­kes den også i Australien.
 
Planten af pitahaya (dragon fruit) er en klatreplante, der i naturen kan blive næsten lige så høj, som det træ, den vokser opad. Planter kaldes epifytter, hvis de vokser på en enden plante, men ikke snylter på værtsplanten. Pitahaya kaldes for halvepifyt, fordi den får vand og næring fra jordbunden.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.528 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her