Logo

Dayan, Moshe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 [da'jan], 1915-81: israelsk officer og politiker. Dayan ledede 1956 som øverstbefalende offensiven mod Egypten; socialdemokratisk medlem af Knesset fra 1965; tilsluttede sig 1965 Ben Gurions udbryderparti; som forsvarsminister fra 1967 spillede Dayan en hovedrolle i Junikrigen samme år og i den følgende udvikling. Dayan var oprindelig fortaler for en fast og hård politik over for de arabiske stater. Efter Oktoberkrigen 1973 blev Dayan udsat for megen kritik pga. den israelske hærs manglende beredskab og 1974 trak han sig tilbage som forsvarsminister. Som udenrigsminister i Begin-regeringen 1977-79 spillede Dayan en væsentlig politisk rolle; hans udtræden af regeringen var især udtryk for hans modstand mod bosættelsespolitikken i de besatte områder.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 629 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her