Logo

Comté - Le Comté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
fransk AOC-ost (se AOC oste)
Comté er en af de ypperste franske oste, der topper i vintermånederne, hvor deres fine og sarte nøddesmag virkelig kommer til sin ret.
Comté-osten, som hører med til typen af faste oste, er i familie med gruyère ostene. Comté-osten stammer fra Jura-bjergene i det østlige Frankrig. Disse store oste, der kan veje fra 35 til 55 kg, har en diameter fra 40 til 70 cm. Andre eksempler på faste oste er Gruyère, Beaufort og Emmental.
Comté ostene fremstilles udelukkende af råmælk fra køer af racen Montbéliarde eller Pie Rouge. Inden 24 timer opvarmes ostemassen til 54°C i mindst 45 minutter, hvorefter den presses i mindst 20 timer. Herefter kommer ostene i forme, hvor de jævnligt vendes. Modningsperioden varer minimum 3 måneder og sommetider helt op til 1 år i kældre, hvor temperaturen varierer fra 12° til 20°C.
Farvestoffer er ikke tilladt, så Comté-ostens farveskala går fra elfenben til svag gul afhængig af køernes foder. Man kan med held både servere Comté-ost til dessert og som tilbehør til apéritif'en. Ostens fine smagsnuancer gør den perfekt sammen med lette rødvine, tørre hvidvine og champagne. Comté oste føres i osteforretninger og på en række kendte spisesteder.
af Monika Larsen
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.374 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her