Logo

Citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Der er en grund til, at citronen kommer ind på en tredjeplads blandt
smagsforstærkere efter sukker og salt. Dens syrlighed er noget nær unik, når retter skal sma­ges til. Og jeg må indrømme, at der i min madlavning bruges rigtig mange citroner. Supper, saucer, ovnstegt, pandestegt eller grillet kød og alle former for fisk, det skal alt­sammen have et lille eller et stort skvæt citron.
Syltede citroner er gode at have ved hånden i køkkenet og dekorative på hylden. Årstiden for tilberedning af citroner er opti­mallige nu, hvor alle citroner er flotte og saf­tige. Det er nemmest at tilberede en stor por­tion, så køb 12 flotte økologiske citroner. Pres saften af de 6 og skær de resterende 6 næsten igennem til kvarte på langs - de skal stadig hænge sammen i den ene ende. Gnid citronerne med rigeligt havsalt og kom dem i et henkogningsglas. Pres citronerne godt sammen med saltet og hæld citronsaft over, så det dækker. Stil citronerne køligt i en måneds tid. Anvend syltede citroner i gryderetter, ovn retter, til fisk og - ja, kun fan­tasien sætter grænser!
Citronen har været kendt i Kina i flere tusinde år, men er noget nyere her i landet, selvom man allerede i 1520'erne importe­rede den ved det danske hof. Med den franskinspirerede kogekunst, der vandt frem i 1700-tallet, blev citronen lidt mere almin­delig, men helt folkelig er den først blevet meget senere. Nu importeres den i store mængder hele året.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her