Logo

Bukkehornsfrø - Fenugreek

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I slutningen af det sekstende århundrede også kaldet græsk hø.
Romerne indførte planten fra Grækenland, hvor den var lige så almindelig som hø.
Bukkehorn er en bælgplante med flade gulbrune frø, ca. 3 mm lange.
Bukkehornsfrø er gennem tiderne blevet tillagt mange forskellige egenskaber. Ægypterne brugte frøene til røgelse og ved balsamering. Frøene har feberstillende virkning og bruges som omslag på betændte sår og som te mod vabler og bylder. Den skulle kunne kurere skaldethed og haremskvinder har spist den for at blive ekstra lækre og fyldige på de helt rigtige steder.
Bukkehornsfrø har en sødlig, men også bitter smag og er blevet brugt i mange karryblandinger.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.249 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her