Logo

Brosme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brosmen er en meget lækker spise. Det synes sælerne også, så brosmen er totalt "støvsuget" i områder, hvor der lever mange sæler. Da sælernes antal er stigende, betyder det generelt en mærkbar nedgang i antallet af brosmer.
Brosmen er langstrakt og har blot én lang rygfinne. Som mange andre torskearter har den også en lang skægtråd. Farve-tegningerne varierer, og de unge fisk har ofte brede, gule tvær-bånd. Brosmen er en fremragende spisefisk med fast, hvidt kød, der smager meget som torsk og også anvendes i madlavningen som denne.
Brosmen kan blive op til 110 cm lang med en maximal vægt på 15 kg. Brosmen foretrækker kolde, nordlige himmelstrøg, hvor vandtemperaturen ligger mellem 0 og 10ºC. Den er en udpræget bundfisk og lever ned til 1 kilometers dybde på hårde og klippefyldte grunde.
Brosmens føde består af bundfisk og krebsdyr.
Fisken gyder fra april til juni. De vigtigste gydepladser findes i en halvcirkel mellem England, Island og Vestnorge. Hunnen gyder op til 2 millioner æg.
Brosmen må fanges hele året.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her