Logo

Brasen - ferskvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
fanges forår og efterår, men anvendes kun lidt herhjemme. Den er bedst om foråret, når den er stor og fed (vægt ca. l kg). Den har fast, hvidt kød. Store fisk serveres kogte eller stegte som fileter, små fisk anvendes til fiskefars eller suppe.

Sæson: oktober-marts
Den der kendes, er en ferskvandsfisk af karpefamilien, der også lever i danske søer. Den er temmelig flad, let oval og overvejende mørkt blå- eller brungrå. Bugen er dog lys. En brasen kan veje op til en halv snes kilo, men den bedste spisestørrelse ligger mellem 2-4 kilo. Den har store, grove skæl, der skal skrabes af fra hale mod hoved. Brasen kan steges hel, filetteres, dampes med urter eller serveres kold i gelé.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.468 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her