Logo

Brændte figner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Den danske betegnelse for en specialitet, der har sin oprindelse i Brasilien, hvor figner altid har været anvendt som en naturlig del af den daglige kost.

Den opskrift, der ligger til grund for brændte figner, stammer fra Jundiai kommune, eller mere præcist fra den del, der kaldes „Vila Ramy." Her på gården "Cardias" boede en gammel kone fra Bahia,der arbejdede som kogekone. Hun tilberedte mange vel-smagende retter for gårdens beboere og fremtryllede de skønneste desserter af de frugter, der voksede på gården, og her var det især de store kødfulde figner, der blev hendes speciale.
Firmaet "CICA" i Brasilien fremstiller brændte figner efter den samme opskrift og benytter derfor også navnet "RAMY," som en garanti for produktets ægthed.

Fremstillingsprocessen foregår stadig fuldstændigt manuelt. Efter en omhyggelig selektering tilberedes frugten over et tidsrum af 48 timer, hvor den nænsomt passerer igennem forskellige faser.

Til slut anbringes frugten i dåsen nøjagtigt som i den gamle opskrift.
Brændte figner kan serveres, som de er, med lidt flødeskum eller creme fraiche. Forinden kan man lade dem trække i lidt cognac eller rom. Er også lækre som tilbehør til is.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.544 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her